Varför trafikskola via STR

Alla skäl till att du ska välja STR

När du väljer en trafikskola som är ansluten till STR väljer du ett utbildningsföretag som har en av trafikbranschens största och mest gedigna aktörer bakom sig. STR har funnits sedan 1939 och har under åttio år arbetat för att skapa, förbättra och utveckla trafikutbildningar som ger körskoleelever all den kunskap som krävs för att både klara av att ta körkort och bli en trafiksäker förare.

Här kan du läsa om:
  • Trafikskola är rakaste vägen till körkortet
  • Varför är det bättre att övningsköra med en STR-trafiklärare?
  • Välj en STR-trafikskola med guldkant
  • Lära nytt och lära digitalt med en STR-trafikskola
Trafikskola är rakaste vägen till körkortet

Visste du att elever som valt körskola och trafikskola i högre grad klarar körkortsprov? Nu visar statistik att elever som har tagit sin körkortsutbildning genom trafikskola i högre grad klarar sitt körkortsprov – både första gången och även i de fall där det handlar om omprov. Kunskap, erfarenhet och pedagogiska metoder har betydelse vid körkort- och förarbevisutbildning – hos en STR-ansluten trafikskola ingår allt det. Här kan du läsa mer om Trafikverkets siffror.

När du väljer en trafikskola som är ansluten till STR, så väljer du en körskola som är en del av den organisation som faktiskt skapade trafikutbildningar i Sverige. STR har sedan 1939 arbetat för att svenskar ska kunna få trafikutbildningar med kvalitet och effektivitet. Det innebär att organisationen under många år har utvecklat, testat och sedan omarbetat både utbildningar för trafiklärare och körskoleelever. Dessutom har STR utvecklat läromedel för trafikutbildning i decennier. Det gör att du som elev hos en STR-ansluten trafikskola får läroböcker och pedagogiska verktyg som ger resultat.

 

Varför är det bättre att övningsköra med en STR-trafiklärare?

Din trafiklärare är den person som ska ge dig all kunskaper du behöver för att klara körkortet. Det är viktigt att han eller hon har förmåga att skapa en bra stämning under lektionerna som gör att du kan ta in allt du behöver lära dig, och att du känner dig trygg och bekväm under lektionen. Han eller hon måste kunna förmedla både hur du ska tänka i vissa situationer, hur du ska bemöta medtrafikanter, precis som det handlar om praktisk färdighet när du lär dig manövrera fordon. När du tar körlektioner med en STR-trafiklärare så kan du vara säker på att han eller hon löpande har möjlighet att delta i kurser, seminarier och webbutbildningar för att bli ännu bättre på sitt yrke. Ge dig själv de allra bästa förutsättningarna när du tar körkort. Välj en STR-ansluten trafikskola och landets bäst utbildade trafiklärare. Här hittar du alla STR-anslutna trafikskolor!

 

Välj en STR-trafikskola med guldkant

Bland STR:s cirka 700 medlemmar finns det trafikskolor som vill satsa lite extra på de tjänster de erbjuder. Därför har de blivit STR-guldmedlemmar. Som guldmedlemmar kan de erbjuda sina trafiklärare mer utveckling och utbildning, vilket ger dig som elev en extra kompetent lärare. Dessutom är ett guldmedlemsföretag ett trafikutbildningsföretag som har välskött ekonomi, arbetar med miljökrav och har utarbetade policys kring bemötande och kundrelationen mellan lärare och elev. En guldmedlem har också extra höga krav på sig vad gäller andelen nöjda kunder. Det ger dig bättre service, men det gör det också enklare att ta ett körkort på ett tryggt och säkert sätt. Vill du ge dig själv de allra bästa förutsättningarna när du tar körkort så leta upp närmaste STR-anslutna trafikskola som är guldmedlem. Här hittar du alla STR-anslutna trafikskolor! 

Lära nytt och lära digitalt med en STR-trafikskola

Fördelen med att välja en trafikskola som är medlem i STR är att du får extra bra stöd genom appen Körkort nu med Elevcentralen. Eftersom det är STR som har utvecklat och tagit fram Körkort nu med Elevcentralen så kan du som väljer en STR-ansluten trafikskola räkna med extra stöd och ett smart pedagogiskt upplägg när du arbetar med de olika teoretiska delarna i din körkortsutbildning. Det ger dig möjligt att plugga när det passar dig, men också möjlighet att effektivisera din inlärning. Just nu innehåller Elevcentralen digitalt utbildningsmaterial för bil, motorcykel, moped och även lastbil. Det gör att du får en allt-i-ett-app med teori, instuderingsfrågor, instruktionsfilmer, bilder, övningar och möjlighet att göra tester. Här kan du läsa mer om Körkort nu med Elevcentralen.