STR-anslutna trafikskolor i Sverige

Hitta den trafikskola i Stockholm som passar dig bäst

Här kan du läsa om:
  • Hitta din trafikskola i Stockholm
  • Halkkörning i Bromma, Gillinge eller Tullinge
  • Priser på trafikskolor i Stockholm

Hitta din trafikskola i Stockholm

Ska du ta körkort i Stockholm finns det 26 trafikskolor anslutna till STR att välja bland. Vilken som kan passa dig beror på var du helst vill gå på trafikskola och vilken behörighet du vill utbilda dig för. Här finns möjligheten att ta körkort för moped, bil, motorcykel, tung lastbil eller buss. Det finns också ett par trafikskolor som erbjuder yrkesförarutbildningar för dig som är intresserad av att bli yrkesförare.

Halkkörning i Bromma, Gillinge eller Tullinge

En viktig del i körkortsutbildningen är halkkörningen, eller Riskutbildning del 2 som den egentligen heter. Då får du prova på att köra under olika förhållanden som till exempel halka. Halkbanor finns i Bromma, Tullinge eller hos Stockholms Trafiksäkerhetscenter i Gillinge. Din trafikskola sköter bokningen åt dig. Många trafikskolor hjälper dig också med transporten dit.

Priser på trafikskolor i Stockholm

Självklart är kostnaden för ett körkort en viktig parameter när du väljer trafikskola, men tänk på att en utbildning som tar dig från A till Ö utan omprov i längden är den mest ekonomiska. Trafikskolan ska ge dig kunskaper för livet, inte bara se till att du klarar ditt körkort. Börja med att välja ut en rad trafikskolor som ligger bra till för dig och ta en titt på deras hemsidor, där du kan läsa mer om vilka utbildningspaket skolan erbjuder och vilka priser som gäller. Därefter kan det vara bra att besöka skolorna personligen för att prata med dem som arbetar där och få en känsla för om det är en trafikskola för dig. Att välja trafikskola är ett stort och viktigt beslut – läs på, tänk efter och fråga runt! Vill du ha fler tips på vad du ska tänka på när du väljer trafikskola? Ta en titt här.

Trafikskola i Stockholm för dig som vill ta körkort för mc

Idag är det många som vill ta körkort för motorcykel och bor du i Stockholm finns det åtta STR-anslutna trafikskolor som erbjuder trafikutbildning för tung motorcykel, det vill säga behörighet A eller A-körkort.