Göteborg med Poseidon och Götaplatsen är Sveriges näst största stad. Här finns STR-anslutna trafikskolor som kan hjälpa dig att ta körkort.
STR-anslutna trafikskolor i Sverige

Hitta den trafikskola i Göteborg och Västra Frölunda som passar dig bäst

Här kan du läsa om:
  • Hitta din trafikskola i Göteborg och Västra Frölunda
  • Nära till halkkörning
  • Kostnad och priser på trafikskolor i Göteborg och Västra Frölunda
  • Trafikskola i Göteborg för dig som vill ta körkort för mc

Hitta din trafikskola i Göteborg och Västra Frölunda

I Göteborg och Västra Frölunda finns det gott om STR-anslutna trafikskolor att välja bland. Du kan välja om du vill gå på en skola centralt eller i något ytterområde, beroende på vad som passar dig. I Göteborg finns möjligheten att ta körkort för en rad behörigheter som moped, bil, motorcykel, tung lastbil eller buss. Det finns också trafikskolor som erbjuder yrkesförarutbildningar för dig som är intresserad av att bli yrkesförare.

Nära till halkkörning

En viktig del i körkortsutbildningen är halkkörningen, eller Riskutbildning del 2 som den egentligen heter. Då får du prova på att köra under olika förhållanden som till exempel halt väglag, vattenplaning och även känna på hur det känns när du får sladd.

Kostnad och priser på trafikskolor i Göteborg och Västra Frölunda

Självklart är kostnaden för ett körkort en viktig parameter när du väljer trafikskola, men tänk på att en utbildning som tar dig från A till Ö utan omprov i längden är den mest ekonomiska. Trafikskolan ska ge dig kunskaper för livet, inte bara se till att du klarar ditt körkort. Börja med att välja ut en rad trafikskolor som ligger bra till för dig och ta en titt på deras hemsidor, där du kan läsa mer om vilka utbildningspaket skolan erbjuder och vilka priser som gäller. Därefter kan det vara bra att besöka skolorna personligen för att prata med dem som arbetar där och få om detta är en trafikskola för dig. Att välja skola är ett stort och viktigt beslut – läs på, tänk efter och fråga runt! Vill du ha fler tips på vad du ska tänka på när du väljer trafikskola? Ta en titt här.

Trafikskola i Göteborg för dig som vill ta körkort för mc

Är du intresserad av att ta körkort för tung motorcykel har du nio trafikskolor att välja på i Göteborgsområdet. Körkort för tung motorcykel kallas också körkort med behörighet A eller A-körkort.