Förbättra din presentation på korkort.nu

Det finns mycket som påverkar när en elev ska välja trafikskola. Vissa går på tips från vänner, andra tar den som ligger bäst till geografiskt och andra tar sig tid att se igenom utbudet som finns i deras närhet.

Ett sätt att göra det är att söka bland trafikskolor på korkort.nu. Här finns alla trafikskolor som är medlemmar i STR representerade. Din också! Men har du sett över din presentation på sistone?

Se över dina uppgifter på korkort.nu
– en guide i sju enkla steg


1.

Logga in på ditt konto på str.se. På Min sida klickar du dig vidare till Uppgifter.

2.

Se till att alla aktuella uppgifter finns med här. Fyll i adressen till din hemsida, telefonnummer och e-mail om dessa skulle saknas. Hemsidan fyller du i på följande sätt:

3.

Kontrollera också att rutan Sökort är ifylld för att säkerställa att din trafikskola dyker upp i sökningar på orten.

4.

Se över din trafikskolas presentation i rutan Övrig text.

5.

Klicka nu på fliken UTBILDNINGAR & TJÄNSTER

Har du fyllt i allt som din trafikskola erbjuder? Ta en titt under fliken Utbildningar och tjänster och se till så att inget saknas. Här kan du fylla i vilka utbildningar och kurser du erbjuder och mängder med övriga tjänster som exempelvis syntest, utbildning på olika språk eller extra teoristöd. Du kan också ange om du har miljöfordon, presenterar ditt NKI och mycket mer.

6.

Sista steget är att se över dina BILDER. Här har du möjlighet att ladda upp två bilder, exempelvis en bild och en logga. En snygg bild och din logga på presentationssidan kan verkligen göra skillnaden i att ge ett gott intryck av din trafikskola och locka till besök på hemsidan. (Har du inte laddat upp några bilder tidigare finns en generisk bild och STR:s logga här istället.)

Tänk på detta när du laddar upp bilder:

De två bilderna måste laddas upp i fasta format. Om de laddas upp i fel format kommer resultatet att bli en förvrängd bild. Inte så snyggt! Fasta format innebär att förhållandet mellan bredd och höjd måste ha fasta proportioner.

  • Bild 1 har förhållandet 1:1. Alltså ska bilden vara lika bred som den är hög. Exempelvis 500x500 pixlar. Det innebär att bilden kan behöva fyllas ut med vita eller genomskinliga partier.

  • Bild 2 har förhållandet 16:9. En sådan bild kan till exempel vara i storlek 800x450 eller 960x540 pixlar för att få rätt proportioner.

7.

Ok, alla som arbetar på trafikskolan och deras kontaktuppgifter kommer inte att vara synliga i din presentation, men när du ändå är här kan du se över att alla som ska vara med är det! Lägg in allas e-postadresser så säkerställer du att alla anställda på din trafikskola får ta del av STR:s nyhetsbrev, får automatisk tillgång till STR.se, medlemsartiklar samt plattformen Möts & Lär.

Obs! Det är bara du som är företagets utsedda STR- representant som kan göra företagsjusteringar.

Lycka till!

Behöver du hjälp med detta kan du vända dig till vår samarbetspartner Identitet genom att maila dem på vip@identitet.se. De kan hjälpa dig med både bilder och texter som säljer in din trafikskola på bästa sätt. Identitet kan även hjälpa dig med nya hemsidor, SEO-hjälp och övrig marknadsföring.