Intensivkurser för körkort är ett populärt sätt att ta körkort snabbt. Många STR-anslutna trafikskolor erbjuder idag färdiga intensivkurspaket.
Svar om körkort

Ta körkort med en intensivkurs

Idag är det populärt att ta körkort med hjälp av en intensivkurs och många STR-anslutna trafikskolor erbjuder specialpaket för intensivkurser. Men en intensivkurs kräver att du kan lägga ner mycket tid under en viss period. Var beredd att vika minst en månad och sätt igång med teorin i god tid så har du störst chans att lyckas!

Här kan du läsa om:
  • Ta körkort snabbt – välj en komprimerad utbildning
  • Skräddarsy din egen intensivkurs
  • Samma kunskap – mindre tid
  • Lyckas med hjälp av STR - leta efter symbolen

Ta körkort snabbt – välj en komprimerad utbildning

Har du möjlighet att lägga mycket tid på din körkortsutbildning under en kort period kan det vara en bra idé att ta en intensivkurs. Men räkna med att dagligen ta körlektioner, arbeta med körkortsteori och övningsköra privat. Olika trafikskolor har olika upplägg för intensivkurser. Tala med din trafikskola och se vad de erbjuder.
Läs mer om varför du ska välja en STR-ansluten trafikskola.

Skräddarsy din egen intensivkurs

En intensivutbildning innebär också att du har möjligheten att skräddarsy utbildningen efter dina individuella behov. Tillsammans med din trafiklärare går du då igenom och lägger upp en tidsplan för utbildningen utifrån dina önskemål. Men det är viktigt att dina mål är rimligt ställda, det är något din trafiklärare kan hjälpa dig med.

Att gå en intensivkurs är inte samma sak som att ta raka vägen mot körkortsprovet. Är du inte redo när kursen är slut får du räkna med kompletterande utbildning. Under en intensivkurs är det upp till dig att se till att du håller jämna steg med utbildningsplanen du satt upp.

Samma kunskap – mindre tid

Innehållet i en intensivkurs skiljer sig inte från en normal trafikutbildning, det är fortfarande exakt samma mängd teori och körkunskap du måste bemästra. Men att plugga och träna under en intensiv tidsperiod istället för att sprida ut det kan vara väldigt effektivt för många.

Det kan dock vara smart att sätta igång med teorin redan innan du startar din intensivkurs. Det är mycket information du ska ta in och ibland kan det krävas mer tid än du planerat. Börja plugga och gå på teorilektionerna på din trafikskola innan du drar igång kursen så har du de bästa förutsättningarna för att lyckas.
Läs mer om smarta tips när du ska plugga körkortsteori här.

Lyckas med hjälp av STR – leta efter symbolen

När du väljer en STR-ansluten trafikskola ökar du chansen att lyckas med din intensivutbildning. Genom att kombinera studiematerialet från STR (inklusive den smarta appen Körkort nu med Elevcentralen) med en trafikskola som är ansluten till STR, får du en körkortsutbildning som är den mest effektiva. Det är särskilt viktigt för dig som väljer att genomföra din utbildning under en kort och intensiv period. Leta bara efter STRs symbol när du letar efter en trafikskola. Då kan du vara säker på att du får den bästa utbildningen och en trafikskola med stabil ekonomi.