Om STR och korkort.nu

Sveriges Trafikutbildares Riksförbund, STR, är en organisation för företag som bedriver tillståndspliktig förarutbildning. Vi arbetar bland annat hårt för att ge våra medlemmar bäst möjliga trafikant- och förarutbildning.

Vår ambition är att våra medlemmar alltid ska vara Sveriges bäst utbildade trafiklärare. Vi erbjuder löpande specialanpassade kurser och utbildningstillfällen exklusivt för våra medlemmar, så de hela tiden ligger i framkant såväl i Sverige som i världen.

Med korkort.nu ger STR dig som vill hitta svar på frågor om körkort och/eller vill hitta rätt utbildning eller utbildare möjlighet att få bäst möjliga hjälp.

Välkommen till Sveriges Trafikutbildares Riksförbund och korkort.nu. Här finns all information du behöver när du vill ta körkort, allt samlat på ett ställe.
STR-anslutna trafikskolor

STR-anslutna trafikskolor garanterar dig en förarutbildning som bygger på gedigen kunskap och god pedagogik. Vår målsättning är att du inte bara ska klara körkortet utan också bli en säker förare på våra vägar.

En STR-ansluten trafikskola erbjuder dig:
  • en personligt anpassad utbildningsplan
  • prisuppgift på vad ditt körkort kommer att kosta
  • en reklamationsnämnd dit du kan vända dig om utbildningen inte stämmer med den överenskommelse du gjort med trafikskolan.

En STR-ansluten trafikskola har alltid utbildade trafiklärare och undervisningen genomgår kontroll av Transportstyrelsen. Trafikskolan hjälper dig med ansökningshandlingar för körkortstillstånd. Du får också hjälp med synundersökning på trafikskolan eller vart du kan vända dig. Många utbildare kan också erbjuda hjälp för elever med särskilda behov, t ex läs- och skrivsvårigheter.

STR tar strid mot alkohol i trafiken – därför får du genomföra ett alkotest innan den praktiska körningen.

Läs mer om STR här.