Körkort nu med Elevcentralen

Med appen kan du göra din förarutbildning var som helst

Att få in en körkortsutbildning i allt annat som ska göras är inte alltid lätt. Därför är det viktigt att kunna utnyttja tiden på bästa sätt. Att ha tillgång till utbildning och material oavsett var du befinner dig eller vilken tiden är på dygnet är därför viktigt.

Körkort nu med Elevcentralen är ett samlingsnamn för det digitala utbildningsmaterial som nås via appen med samma namn eller Elevcentralen.se. Utöver en testversion som innehåller utvalda delar kan du som elev genom köp hos trafikutbildaren koppla på de fullständiga digitala utbildningsmaterialen inne i Körkort nu med Elevcentralen.

De digitala utbildningsmaterialen som du kan köpa heter Köra moped - digital, Köra mc - digital, Köra bil - digital, Köra C1 - digital, Köra lastbil - digital och Köra buss - digital. Läs mer om appen här.

Filmer, tester och frågor – plugga smart när du tar körkort. Använd appen Körkort nu med Elevcentralen så kan du plugga när det passar dig.

Körkort nu med Elevcentralen kan du alltid använda så länge du har tillgång till din mobil, surfplatta eller dator tillsammans med en uppkoppling till Internet. Du laddar ner appen via App Store eller Google Play.

Lär dig på olika sätt

Kanske lär du dig bäst om du lyssnar på när någon förklarar för dig eller så läser du hellre själv. Oavsett vilket finns det troligen ett sätt för dig i Körkort nu med Elevcentralen. Du kan till exempel välja att lyssna på den inlästa teorin eller läsa den själv. Eller så kan du luta dig tillbaka i soffan eller på bussen för att titta på filmer som beskriver olika teoretiska moment. Du kan också använda dig av de interaktiva övningarna där du får feedback oavsett om du svarar rätt eller fel. När du vill testa dina kunskaper kan du göra det genom snabbtester, anpassade tester och sluttester för att se hur mycket du lärt dig.

Appstore-ipone6_korr_Sida_1.jpgAppstore-ipone6_korr_Sida_2.jpgAppstore-ipone6_korr_Sida_3.jpgAppstore-ipone6_korr_Sida_4.jpg

Trafikläraren vägleder

Även om det är smidigt att själv kunna jobba med materialet är det med hjälp av din professionella trafiklärare som din utbildning blir allra bäst. I Körkort nu med Elevcentralen beskriver du bland annat för din lärare hur du bäst arbetar och när du vill ha ditt körkort. Utifrån denna vetskap kan läraren guida dig genom utbildningens teori och praktik på bästa sätt. Läraren ger dig en plan för hela din utbildning – vad som ska göras och när, och vad det kommer att kosta. Under hela din utbildning kan läraren följa dig och dina framsteg och se till att planen hålls.

I Körkort nu med Elevcentralen är teori och praktik nära sammankopplat. Det innebär till exempel att läraren ska beskriva vad du behöver göra eller reflektera över inför nästa lektion. När du bokat lektionen i systemet kommer en uppmaning till dig om hur du ska förbereda dig. Efter lektionen beskriver läraren hur det gått och kan även förtydliga resonemanget med egna bilder. Läraren kan också bifoga precis hur du kört under en lektion, information som hämtas från data i bilen.

Spela och diskutera med andra

Lärare och handledare i all ära men kanske är vissa problem bättre att diskutera med andra i samma situation. I Körkort nu med Elevcentralen kan du ställa frågor, diskutera och svara på frågor i det digitala forumet. I Körkort nu med Elevcentralen kan du också utmana andra elever i spelet Körkortskampen. I Körkortskampen får du fem frågor i taget, sen är det din kompis tur. Du väljer själv inom vilka områden du vill spela och det bästa är att frågorna är seriösa och spelet är därför en bra förberedelse för att klara kunskapsprovet hos Trafikverket.

lycka_till.jpg