Vägmärkestest – bästa sättet att plugga vägmärken

Innan du är redo för teoriprovet ska du ha lärt dig cirka 345 vägmärken. Låter det mycket? Det finns faktiskt roliga sätt att plugga vägmärken. Gör mängder med vägmärkestest och utmana dina kompisar i quiz om vägmärken i Körkortskampen. Allt hittar du i appen Körkort nu med Elevcentralen.

Bli mästare på vägmärken med appen Körkort nu med Elevcentralen. Utmana dina vänner och plugga tillsammans.
Här kan du läsa om:
  • Över 300 vägmärken att lära sig
  • Lär dig vägmärken och gör prov
  • Quiz med vägmärken – tävla mot dina kompisar

Över 300 vägmärken att lära sig

Det finns cirka 345 vägmärken i Sverige och för att ta körkort måste du veta vad alla betyder. Känns det som en omöjlig uppgift? Det är det absolut inte! En del är lätta med sina tydliga symboler och andra kräver lite mer inlärning. Och det finns faktiskt roliga sätt att lära sig alla!

I appen Körkort nu med Elevcentralen hittar du alla vägmärken du måste lära dig. Under fliken Teori finns avdelningen Vägmärken. Här hittar du vägmärken indelade efter olika kategorier. Gå igenom, läs på och lär dig vad de betyder. Och glöm inte vägmarkeringar och andra anvisningar!
Läs mer om alla vägmärken och deras kategorier här.

Lär dig vägmärken och gör prov

Så fort du känner att du har lite koll på alla vägmärken kan du gå över till att göra tester. Det är ett snabbt och roligt sätt att plugga vägmärken. Det gör du enklast under Anpassat test. Här kan du välja vilken del av körkortsteorin du vill svara på frågor om. Välj antal frågor och sedan Vägmärken under rubriken Frågetyp. Välj tidsbegränsning på testet och låt alla moment vara förbockade. Nu är det bara att köra. Hur många klarade du?

Quiz med vägmärken – tävla mot dina kompisar

Redo att ta dina vägmärken till nästa nivå? Då är det dags att utmana dina kompisar på ett riktigt quiz med vägmärken! Under Körkortskampen kan du utmana kompisar eller totala främlingar på en rad quiz om körkortsteori, däribland vägmärken. Lägg till dina vänner eller slumpa en motståndare och välj vägmärken som frågekategori.