Träna på teoriprov online

Att läsa körkortsteori är en sak, men hur vet du hur mycket som verkligen fastnar i huvudet? Genom att testa så klart! I Körkort nu med Elevcentralen finns mängder med tester online där du kan prova dina egna teorikunskaper och se hur långt du kommit i utbildningen.

Körkort nu med Elevcentralen hjälper dig att ta in all kunskap som krävs för att klara kunskapsprovet när du tar körkort.
Här kan du läsa om:
  • Hitta din studieteknik
  • Test inför ditt teoriprov
  • Räcker det att plugga på teoriprov online?

Hitta din studieteknik

Det finns många olika sätt att plugga körkortsteori och det bästa är att kombinera en rad olika metoder. Tänk på att repetera det du läst och att arbeta fokuserat. Avsätt tid för att plugga och försök göra det fokuserat. Läs i körkortsboken, gå på teorilektioner och använd den interaktiva teoridelen i appen Körkort nu med Elevcentralen. Där kan du se filmer och göra övningar som förenklar inlärningen.
Läs mer och ladda ner appen här

Test inför ditt teoriprov

I Körkort nu med Elevcentralen finns också mängder med körkortsfrågor att plugga teori med. Sammanlagt hittar du 1 500 frågor om allt inom körkortsteori för bil, mc och moped. Du kan göra snabbtester, skapa anpassade tester och göra sluttester hur många gånger som helst. Sluttesterna är framtagna av STR för att efterlikna det riktiga teoriprovet så mycket som möjligt.

Med hjälp av tydlig statistik håller du lätt koll på resultaten på dina tester och du kan se vad du behöver träna mer på. Du kan också sätta samman egna tester utifrån dina tidigare resultat eller slumpa fram frågor från de kapitel du jobbar på just nu. Möjligheterna med Körkort nu med Elevcentralen är oändliga.

Det går också att göra testerna på begränsad tid. På så vis kan du sätta press på dig själv och träna på hur det känns att göra teoriprovet på riktigt. Då har du 50 minuter på dig att svara på 65 frågor. Hur känns det? Prova!
Läs fler tips på hur du pluggar körkortsteori med Körkort nu med Elevcentralen

Räcker det att plugga på teoriprov online?

Att göra alla de olika testerna på körkortsteorin som finns i Körkort nu med Elevcentralen är ett jättebra sätt att både träna på teorin och testa dina kunskaper. Men det gäller att vara uppmärksam här. Att lära sig rätt svar till alla de specifika frågorna innebär inte att du kan din teori.

Hela tanken med teorin är att du ska skaffa dig en bred och djup förståelse för det ansvar du har i trafiken. Det handlar om att göra dig till en säker och kunnig bilförare. Det blir du inte genom att bara lära dig rätt svar på en viss fråga. Att plugga på det sättet innebär inte heller att du nödvändigtvis kommer att lyckas på ditt teoriprov när det väl blir dags att bege dig till Trafikverket.

Håll koll på vilka områden i teorin du ofta svarar fel på och plugga mer på hela det kapitlet! Med hjälp av Körkort nu med Elevcentralen är det jättelätt att se vad du ska fokusera på.

Läs mer om Körkort nu med Elevcentralen här.