Elevcentralen – dina körkortsfrågor online

I appen Körkort nu med Elevcentralen har du hela din körkortsutbildning samlad på ett ställe. Här kan du boka körlektioner, plugga teori, spela spel och utbyta erfarenheter och tips med andra som också håller på att ta körkort. Körkort nu med Elevcentralen ingår ofta om du skriver in dig på en STR-ansluten trafikskola.

Körkort nu med Elevcentralen hjälper dig när du tar körkort. Plugga, testa dina kunskaper och boka körtider – allt online.
Här kan du läsa om:
  • Allt på en plats – ta körkort med STR
  • Plugga teori och svara på körkortsfrågor online
  • Boka och schemalägg din körkortsutbildning
  • Överblick över hela din utbildning
 
Allt på en plats – ta körkort med STR

STR står för Sveriges trafiklärares riksförbund. Om du är ute efter att ta körkort gör du helt rätt i att vända dig till en trafikskola som är ansluten till dem. Hos STR hittar du allt utbildningsmaterial du behöver och väljer du sedan en STR-ansluten trafikskola så får du en trafiklärare som kan erbjuda dig en studieplan som matchar. På så vis drar du nytta av den bästa samverkan mellan teori och praktik som bara går att hitta hos STR. När du väljer STR får du även tillgång till i appen Körkort nu med Elevcentralen – en plats där allt som rör din utbildning samlas.
Här kan du läsa mer om fördelarna med en STR-ansluten trafikskola.

Plugga teori och svara på körkortsfrågor online

Körkort nu med Elevcentralen är en app som du laddar ner till din mobil eller surfplatta, men du kan också logga in på Elevcentralen från en dator. Allt du behöver är en uppkoppling och du kan plugga på ditt körkort, var du än befinner dig. I Elevcentralen hittar du massvis med körkortsteori. Du kan välja att lyssna på teorikunskap eller läsa själv. Du hittar också filmer att titta på och interaktiva övningar att utföra medan du pluggar.

När du känner dig redo finns mängder med tester att ta för att se hur mycket du har lärt dig. Det finns snabbtester, anpassade tester och sluttester och hela tiden kan du följa din utveckling och se hur långt du har kommit på vägen till körkort. Under rubriken Vägmärken kan du träna på alla vägmärken du behöver kunna.
Läs mer om hur du pluggar med Körkort nu med Elevcentralen

Boka och schemalägg din körkortsutbildning

Körkort nu med Elevcentralen är mer än bara körkortsteori. Här kan du boka körlektioner på din trafikskola, schemalägga din privata övningskörning och boka in dina teorilektioner. Här ser du lätt när det finns lediga tider och vilka inbokningar du redan har.

Överblick över hela din utbildning

Under rubriken Checklista hittar du alla steg på vägen till körkort. Du kan lätt se vad du har klarat av och vad du har kvar. På Körkort nu med Elevcentralen kan du också lägga upp din utbildning efter just dina specifika behov. Gärna i samråd med din trafiklärare. Här kan du lägga upp en ekonomisk kalkyl för ditt körkort och en tidslinje för hur snabbt du vill lyckas nå dina mål.