1 500 körkortsfrågor och ett godkänt teoriprov

Med hjälp av interaktiva, digitala medier har det blivit både roligare och lättare att plugga körkortsteori. Med appen Körkort nu med Elevcentralen kan du plugga teori, göra övningar och titta på filmer som gör teorin mer lättillgänglig. Du kan också träna på själva teoriprovet med ett obegränsat antal tester. Det finns sammanlagt över 1 500 körkortsfrågor för bil mc, moped och tunga fordon för dig att svara på.

Det behöver inte vara tråkigt att plugga körkortsteori! Med Körkort nu med Elevcentralen får du interaktiv körkortsteori och 1 500 körkortsfrågor att plugga på.
Här kan du läsa om:
  • Många sätt att plugga på teoriprovet
  • Tillgång till sammanlagt 1 500 körkortsfrågor för bil mc, moped och tunga fordon
  • Så klarar du teoriprovet

Många sätt att plugga på teoriprovet

Idag finns det många bra sätt att plugga körkortsteori på och du kan lätt anpassa din trafikutbildning efter dina behov och preferenser. Med hjälp av appen Körkort nu med Elevcentralen har du tillgång till interaktiva och roliga läromedel du inte kan hitta någon annanstans. Om du föredrar ett aktivt lärande med många övningar och filmer är Elevcentralen perfekt för dig. Och eftersom du kan ha appen i din telefon och läsplatta finns din körkortsteori tillgänglig när det passar dig.
Läs mer om Körkort nu med Elevcentralen här.

Sammanlagt tillgång till 1 500 körkortsfrågor

Förutom alla avsnitt med körkortsteori kan du plugga med hjälp av olika typer av test i Körkort nu med Elevcentralen. Du kan göra snabbtest med slumpade frågor på allt möjligt från teorin – tio frågor i ett litet test du kan göra när du har en stund över. Eller så kan du göra anpassade test där du själv bestämmer antal frågor och från vilka delar av teorin det ska handla om.

I Körkort nu med Elevcentralen kan du också plugga på teoriprovet med tester som är utformade att efterlikna det riktiga teoriprovet så mycket som möjligt. Under rubriken Sluttest kan du göra ett obegränsat antal tester med 65 frågor och med en tidsbegränsning på 50 minuter. Precis som på teoriprovet.
Läs mer om teorifrågorna i Körkort nu med Elevcentralen här.

Så klarar du teoriprovet

När du pluggat all teori och gjort mängder med godkända sluttester är det dags för det riktiga teoriprovet som du gör på Trafikverket. Provet bokas av din trafikskola och det gäller att du är redo på alla plan – strax efter du gjort teoriprovet är det dags för körprov.
Läs mer om körkortsprovet här.

Några tips inför teoriprovet är att åka till Trafikverket i god tid, inte stressa och ha din taktik klar för själva provet. Provet är tidsbegränsat och det är viktigt att du hinner svara på alla frågorna. Fastnar du på en fråga, markera den och gå vidare. När du väl är klar med hela provet kan du gå tillbaka och fundera mer på frågorna du var osäker på. Om du har tid över efter det, gå igenom alla frågorna och kontrollera att du svarat rätt. Utnyttja hela provtiden!
Läs om fler tips på hur du lyckas med teoriprovet.
Så här går ett teoriprov till – förbered dig på rätt sätt.