Få en trygg körkortsutbildning i Coronatider

Det är speciella tider när vi alla måste hjälpas åt att begränsa smittspridningen kring Coronaviruset. Din STR-anslutna trafikskola fortsätter att utbilda och gör samtidigt sitt yttersta för att du som elev ska känna dig trygg med att fortsätta din väg mot det viktiga körkortet.

Det är inte konstigt att Coronaviruset väcker frågor kring hur situationen påverkar körkortsutbildningen. STR uppmanar våra medlemsskolor att  noggrant följa Folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer. Dessa innebär att våra trafikskolor kan fortsätta utbilda, men att de ska sträva efter att begränsa smittspridningen bland annat genom att:

  • rengöra bilen invändigt med sprit efter varje elev
  • inte låta eleven blåsa i alkomätaren
  • öka städningen på ytor inne på trafikskolan
  • aktivt uppmana elever att stanna hemma om man är minsta lilla krasslig
  • se över sina avbokningsvillkor (hör med respektive trafikskola vad som gäller)
  • ta emot färre elever för att kunna sitta glesare vid till exempelvis vid riskutbildning, introduktionsutbildning och teoriutbildningar. I vissa fall erbjuds teoriutbildningen via webben genom videomöten.

Det kan vara så att en del trafikskolor inte riktigt kan erbjuda utbildning i samma utsträckning då lärare är sjukskrivna eller behöver vabba. Precis som sjuka elever ska stanna hemma, så är det ju lika viktigt att de som jobbar på trafikskolan stannar hemma om de känner sig förkylda eller sjuka. Om du känner dig det minsta osäker kring något av det som står ovan eller har frågor – tveka inte att kontakta din trafikskola så hjälper de dig.

Vad händer med mitt kunskapsprov?
När det gäller tillgången på kunskapsprov så är det Trafikverket Förarprov som beslutar om detta. För att minska smittspridningen har Trafikverket Förarprov beslutat att begränsa antalet körkortsprov. Din trafikskola vet mer om det påverkar just dig.
För senaste informationen läs också på Trafikverket Förarprovs webbsida.

Tänk på!
Eftersom det finns färre kunskapsprov som läget är nu är det extra viktigt att du som elev är väl förberedd när det väl är dags. Ta hjälp av din trafikskola om du vill veta mer.