Länkar till våra övriga sidor:

Fråga trafiklärarna

Ställ din fråga till trafiklärarna här. Du får alltid ett personligt mejlsvar. Är din fråga av allmänt intresse kommer den också att publiceras här.

Frågor & svar:

Fråga:När måste man sätta ut en varningstriangel om en olycka skett? på vägar över 50 km/h eller 60 km/h? Har fått olika svar så är väldigt förvirrad… / "Daniella"
Svar:
Om bilen krånglar så du blir tvungen att stanna på ett farligt ställe ska du varna andra trafikanter. Det gör du genom att använda varningsblinkers. Du kan också sätta ut varningstriangel en bit... Läs mer >>

Om bilen krånglar så du blir tvungen att stanna på ett farligt ställe ska du varna andra trafikanter. Det gör du genom att använda varningsblinkers. Du kan också sätta ut varningstriangel en bit bakom bilen. På vägar där hastigheten är 60 km/h eller högre måste du sätta ut varningstriangel. (Trafikregeln säger att varningstriangel ska sättas ut på vägar där hastigheten är högre än 50 km/h, alltså på 60-, 70-, 80-väg osv.)

Trafiklärarna

Fråga:Vad gäller vid en busshållplats med parkering vilka metrar framför samt bakom hållplatsen gäller? / "cissi"
Svar:
Den gula kantmarkeringen anger om du får stanna eller parkera vid en busshållplats. Om den saknas är det förbjudet att stanna eller parkera tjugo meter före och fem meter efter hållplatsskylten. Du... Läs mer >>

Den gula kantmarkeringen anger om du får stanna eller parkera vid en busshållplats. Om den saknas är det förbjudet att stanna eller parkera tjugo meter före och fem meter efter hållplatsskylten. Du får stanna för att ta upp eller släppa av passagerare om du inte hindrar busstrafiken.

"Trafiklärarna"

Fråga:Om hastigheten på väg är under 50km/h och en buss har stannat för att släppa av folk, då får man väl inte köra om bussen, eller? / "Sara"
Svar:
Om en buss stannat vid en hållplats på en väg där hastigheten är 50 km/h eller lägre, ska du lämna företräde åt bussen när den blinkar och ska svänga ut från busshållplatsen. Du får köra om en buss... Läs mer >>

Om en buss stannat vid en hållplats på en väg där hastigheten är 50 km/h eller lägre, ska du lämna företräde åt bussen när den blinkar och ska svänga ut från busshållplatsen. Du får köra om en buss som stannat men var försiktig. Det kan komma människor springande som ska hinna med bussen eller personen som just gått av bussen.

Trafiklärarna

Din signatur
E-postadress (publiceras ej)
Skriv din fråga här