Länkar till våra övriga sidor:

Lastbil och buss

De böcker som rekommenderas här på webbplatsen är tänkta som kurslitteratur och därför avsedda att användas tillsammans med lärarledd undervisning. Du kan köpa dina böcker hos din trafikskola eller i vår e-handel.

 

Visste du att STR är Sveriges största producent av trafikläromedel. Läs mer om varför du ska välja en STR-ansluten trafikskola här.

 

Köra lastbil och Köra buss innehåller den specifika teori du behöver om du ska ta ett körkort för lastbil (C1, C1E, C och CE) eller buss (D och DE). Ljudstöd finns att köpa till både Köra lastbil och Köra buss. Kontakta din trafikskola!

 

 

Yrkesförarkompetens Faktabok för lastbil och buss är en viktig del av det du behöver för att klara av den obligatoriska utbildningen som leder till ett yrkeskompetensbevis (YKB). Använd boken som faktagrund till arbetsuppgifter under utbildningen. Faktaboken är indelad i naturligt avgränsade arbetsområden och är lätt att hitta i. Ljudstöd finns att köpa. Kontakta din trafikskola!

 

 

Till faktaboken finns Arbetsbok lastbil och Arbetsbok buss i A4-format som innehåller arbetsuppgifter med samma indelning som faktaområdena i faktaboken. Ljudstöd finns att köpa. Kontakta din trafikskola!

 

 

Du behöver också kunna grundteori (trafikregler, vägmärken, miljö m m) för att klara körkortet. Vi rekommenderar att du använder grundteoripaketet med Trafikens grunder.